Handhållen lasersvets

Lasersvetsning är en process där energin överförs till materialet från en laserkälla.

Fördelar

Jämfört med konventionella svetsprocesser, som TIG-svetsning, erbjuder lasersvetsning flera fördelar som till exempel hög svetshastighet, smala svetsfogar och låg värmepåverkan.

Håller det?

Vi låter denna bild tala. Detta är 4 mm rostfritt, kälfog. Den är svetsad med 1125W (75% effekt på X1W-1500W). Tråden är rostfri 1,0 mm med en trådmatningshastighet på 10 mm/s. Pendligen är inställd på 3 mm bredd och 50Hz. Skyddsgasen är nitrogen.

Närbild av ett materials yta som genomgår ett bearbetningstest, visar mätetiketter och parametrar inklusive dimensioner, vinklingsfrekvens och skyddsgasdetaljer. Skalstapel indikerar storlek.

Automatiserade lösningar

Vi erbjuder förutom en mängd automatiserade lösningar även handhållna lasersvetsar. Dessa är mycket enkla att använda efter en kort introduktion och ger möjligheten att med kort inkörningstid erhålla mycket goda resultat.

En lasersvetsmaskin används för att sammanfoga två metallplåtar, som avger ljusa gnistor vid kontaktpunkten.

MaxPhotonics

Lasersvetsutrustning framtagen för handhållna applikationer

För handhållna applikationer erbjuder vi framförallt kompakta och lätta lasersystem från vår partner MaxPhotonics.

MaxPhotonics produkter är CE-märkta och uppfyller alla krav i maskindirektivet. Dessutom finns det en europeisk serviceorganisation med snabb och kompetent support.

Med sin synergiska panel är X1W riktigt enkel att handha. Ställ bara in material, tjocklek och vilken typ av fog som ska svetsas så sköter maskinen resten. Dessutom är svetspistolen gjord av magnesium för optimal prestanda och precision.

Varukorg
Rulla till toppen