Laserskärmaskiner

MicroStep levererar ett brett sortiment av laserskärmaskiner, uppdelat i flera kategorier.
Laserskärning är en snabb och effektiv metod för att skära metaller, och vi kan idag leverera upp till 20 kW som standard, och utvecklingsarbete pågår för att kunna leverera maskiner med lasereffekter på 30-50 kW.

Med intelligenta styrsystem och möjligheter till integration men produktionslinjer, plåthanteringssystem, affärssystem mm kan vi ge kunden den absolut mest optimala ROI som överhuvudtaget är uppnåelig.

Läs om våra olika typer av maskiner nedan. Klicka på bilderna för att komma till MicroSteps produktsidor för respektive maskin.

Kompakta laserskärmaskiner

MSF Compact

En kompakt och prisvärd laserskärmaskin för mindre företag, skolor, korta serier mm där man vill komma åt kvaliteten och effektiviteten i laserskärning till en relativt låg investeringskostnad, och med ett kompakt fotavtryck. Med lasersystem från IPG, fristående eller rackmonterade, huvud från Thermacut och välrenommerade leverantören på ingående komponenter ger MSF Compact mycket för pengarna. MSF Compact finns med upp till 8kW laser.

MSF Compact levereras i 3 storlekar, 1×2 / 1,5×3 / 2×4 m.

Industriell skärmaskin med blå och vit design, med varumärket "MicroStep" och märkt "MSF Compact 1530.3DL", utrustad med en digital kontrollpanel på höger sida.
MSF Compact

Standard 2D laserskärmaskiner

MSL Flex

MSL Flex är den perfekta instegsmaskinen för kunder som vill ha växelbord och höga prestanda till ett attraktivt pris. Den går att få med IPG eller SIL laser upp till 12 kW och finns i 4 storlekar, 1,5×3 / 2×4 / 2×6 / 2,5×6 m. Styrsystemet är ECAT-baserat för snabb interpolation. Portalen är gjord av extruderad aluminium. Acceleration på upp till 1,5G och max positioneringshastighet 130 m/min. Maskinen har växelbord för optimal effektivitet

En stor industriell laserskärningsmaskin märkt "MicroStep MSL Flex." Maskinen är vit med svarta sektioner och inkluderar flera fack och kontrollpaneler.
MSL Flex

MSF Cut

MSF Cut är den optimala fiberlasern från MicroStep för kunder utan behov av 3D-fasskärning, rörskärning eller kombination med borrning och gängning. MSF Cut är snabb, 180 m/min positioneringshastighet, processer som DynaFly och Smart-Z ger enastående produktivitet. Kan skära med nitrogen, oxygen, luft och mixgas. Finns i 3 storlekar, 1,5×3 / 2×4 / 2×6 m. Levereras med laser upp till 15 kW

En stor industriell CNC-maskin med blått och vitt exteriör, med kontrollpanel med digital display och knappar.
MSF Cut

3D- och kombi fiberlaser

MSF Pro

MSF Pro är lasern för dig som vill ha lite extra allt och vill bli bäst i klassen. Går att få med 3D fasskärning och kan skära avancerade tredimensionella former. Kombinera med borrning och gängning, eller varför inte en kolfiberportal för maximal snabbhet? Finns även i kombination med rör- och profilskärning för oslagbar mångsidighet. Du behöver inte välja mellan en planlaser eller en rörlaser. Fås med upp till 20 kW laser som standard och i mått 1 till 16 meter på längder, och 1,5 till 3 meter på bredden.

En stor, blå och grå industrimaskin med kontrollpaneler och en ansluten monitor, som används för materialbearbetning.
MSF Pro

Stora lasrar

MSF Max

Om inte 16 m längd räcker till dig så kan vi leverera MSF Max i längd upp till 50 meter och bredd upp till 6 m. Kan kombineras med borrning och gängning, samt på begäran även rör- och profilskärning. Kan även kombineras med plasmaskärare.

En stor industrimaskin med en lång rektangulär bädd, troligen använd för bearbetning eller skärning av material. Maskinen har blå och vita komponenter och ser ut att vara automatiserad.
MSF Max

Lösningar

MicroStep levererar kompletta läsningar med integration till egentillverkade eller 3:e-parts plåtlagringssystem, sorteringslösningar mm. Vi kan leverera kombinationer med plåt och rörskärning i samma maskin, eller kompletta produktionslinjer integrerade i företagets affärssystem, där produktionsstyrningen sker helt automatiskt mot kundorder. Med MicroSteps avancerade lösningar erhålls maximal uppnåelig effektivitet i företagets produktion.

Varukorg
Rulla till toppen