Plasma- och gasskärmaskiner

MicroSteps breda program av CNC-styrda plasmaskärmaskiner och gasskärmaskiner har något som passar alla behov. Från enkla maskiner med integrerade skärbord till komplexa lösningar med automatisk plåthantering. Ett omfattande utbud av standardlösningar och en aptit för speciallösningar gör MicroStep till marknadens i särklass mest avancerade leverantören. Klicka på bilderna för att komma till MicroSteps produktsidor.

MasterCut

MasterCut, och MasterCut-X med linjärstyrningar i X-axeln, är vår bäst säljande maskin. MasterCut täcker de flesta behoven där det bara handlar om skärning med gas och plasma. MasterCut är robust byggd för sitt ändamål och kan kombinera flera plasma- och gasbrännare. MasterCut kan även levereras med 3D-Bevel fasskärningshuvud och MicroSteps patenterade kalibreringssystem för 3D-huvud, ACTG (Automatic Calibration of Torch Geometry). Går även att kombinera med rör- och profilskärning.

Mastercut kan levereras i bredder från 1,5 till 4 m och längder från 1,5 till 30 m.

En stor industriell CNC plasmaskärmaskin med gula och blå komponenter, med skärbrännare och styrskenor.

MG

MG är vårt flaggskepp. Den kan borra, gänga, fasskära mm utan att kompromissa med snittkvaliteten. MG kan bära upp till 6 verktygsstationer, eller upp till 8 gasbrännare. Dvs, du kan kombinera flera 3D-fasskäraggregat för gas och/eller plasma med borrning och gängning samt en eller flera raka gas- eller plasmabrännare. Därtill kan man utrusta den med inkjet, lasersgravyr, mekanisk gravyr, scanner mm.

MG finns i bredd från 1,5 till 8 m och i längd från 1,5 till 50 m.

En gul och blå industriell CNC-maskin med flera robotarmar och skärverktyg.
Exempel på MG med plasmarotator, gasrotator, lasergravyr, borrning/gängning

MasterCut Compact

Kompaktmodellen av MasterCut-X. Portalen är monterad i bordet och maskinen levereras monterad och klar. Enkelt och snabbt att komma igång. Samma maskin i övrigt som MasterCut-X ovan, men begränsad till storlekarna 1,5 till 2 m bredd och 1,5 till 6 m lång.

MasterCut Compact kan ha max 2 verktygsstationer (vid 2 m bredd) och är begränsad när det gäller 3D-fasskärning på sidorna eftersom den av naturliga skäl inte kan byggas så bred att fasskäraggregatet kan nå ända ut i kanten.

En stor industriell CNC-maskin märkt "MicroStep" med gula och svarta komponenter designade för precisionsskärning.
MasterCut Compact med 3D-Bevel plasma

DRM

Ursprungligen framtagen för tunga applikationer med borrning och gängning är detta en maskin för skärning av kupade gavlar med rotator som kan vinkla brännaren ända ner till 120°. DRM har en portal som är 3 ggr så hög som MG/CombiCut och klarar de allra med mekaniskt påfrestande jobben. DRM kan kombineras med bord för standard plåt och rör/profilskärning.

En stor, gul industrimaskin med blå stöd visas i drift och trycker på ett vitt, cirkulärt föremål. Maskinen är designad för tunga tillverkningsuppgifter.
Exempel på DRM för skärning av kupor, med laserscanner.

DRM Max

DRM Max tar det till nästa nivå. DRM Max har dubbla portaler som sitter ihop. Mellan främre och bakre portalen löper en borr/fräs/gängenhet som kan arbeta fritt i X-axeln i en längd på 750 mm. Om du vill kunna producera detaljer med borrning, gängning, fräsning och skärning i en operation så är detta rätt maskin. Den kan så klart även kombineras med 3D-skärning, inkjet, lasermarkering, nålgravyr, gasskärning, scanner, rör- och profilskärning och mycket mer.

Industriell CNC plasmaskärmaskin med gula och blå komponenter på en lång, rektangulär bädd, designad för precisionsskärning av metallplåtar och andra material.

EasyCut

EasyCut är lämpar sig framförallt för gasskärning. Kan även kombineras med plasma. Hög portal gör att den klarar skärning av mycket tjocka material.

En gul och blå industriell skärmaskin märkt "MicroStep EasyCut 1601.30MGGG" med olika komponenter och tillbehör, designad för precisionsskärningsuppgifter.
EasyCut med 4 gasbrännare och plasmagravyr

PL Compact

PL Compact är den enklaste av plasmaskärmaskinerna. Perfekt instegsmaskin för att komma igång med enklare plasmaskärapplikationer.

En PL Compact 3001.15P industrimaskin visas, med ett stort arbetsbord och en bifogad kontrollstation med skärm och kontrollpanel.
Varukorg
Rulla till toppen