Vattenskärmaskiner

MicroStep har två olika serier av vattenskärmaskiner i sitt sortiment. Även med vattenskärning går det att kombinera olika processer, t ex vattenskärning och plasmaskärning, borrning och gängning. Vi kan erbjuda maskiner med flera olika fabrikat av pumpar och armatur, bland annat KMT, BFT och DynaMax.

När det gäller programvara för vattenskärmaskiner har vi ett djupt samarbete med svenska iGEMS som har en gedigen mångårig expertis inom CAM-mjukvara speciellt anpassad för just vattenskärning.

Vattenskärning är en metod som är lämplig för en mängd olika material, även icke-metaller såsom plast, gummi, sten, glas, sandwich-material, trä mm. Jämfört med andra metoder som t ex plasma-, gas- och laserskärning är vattenskärning mycket långsam i metall, men ger mycket fina snitt och ingen värmepåverkan i materialet.

AquaCut

AquaCut är lämplig för skärning av alla material och byggs i längder från 3 till 18 meter samt bredd från 1,5 till 4 m. Den kan bära upp till 4 verktyg och kan kombineras med 5-axliga huvuden för fasskärning mm till borrning och gängning. Även kombination med plasmakärning är möjlig.

En stor industriell CNC-maskin med flera robotarmar och skärverktyg, främst i blå och gula färger, designad för exakta bearbetningsuppgifter.

WaterCut

WaterCut är vår lite enklare vattenskärmaskin som levereras i fyra standardstorlekar; 1,5×1,5 / 1,5×3 / 2×3 / 2×4 m. WaterCut kan utrustas med max 2 verktyg och finns även att få med 5-axligt huvud för 3D-skärning.

En blå och gul industriell precisionsskärmaskin märkt "MicroStep WaterCut 1501.15WH.
Varukorg
Rulla till toppen